当前位置: 首页 > 学习园地 > 历年真题 >

2008年同等学力英语真题及答案

2008年同等学力人员申请硕士学位外国语水平全国统一考试

Paper One 试卷一

Part ⅠDialogue communication (10minutes, 10points)

Section A Dialogue completion

Directions: in this section, you will read 5 short incomplete dialogues between two speakers, each followed by 4 choices marked A, B, C and D. Choose the answer that best suits the situation to complete the dialogue by marking the corresponding letter with a single bar across the square brackets on your machine-scoring ANSWER SHEET .

1. A: Bob, would you mind turning down the TV a little? I’m talking on the phone, and I’m having a hard time hearing.

B:_

A. Please forgive me.

B. Oh, sure! I’m sorry about that.

C. You should have told me earlier.

D. I’m sorry to hear about it.

2. A : Hi, I’m your neighbor in 405, next door. I’m Sunny Chan.

B:_

A. I moved here about a week ago.

B. Hope we could become good neighbors.

C. Hi! Everyone here seems very friendly.

D. Jill Kingston. Nice to meet you.

3. A: Could you run me over to the office? I’m late. My clock must be slow.

B:_

A. Yes, never mind. I would rather give you a lift.

B. All right. But you should buy a new clock.

C. It’s my pleasure. May I help you fix your clock, too?

D. Yeah, I’ll be glad to drop you off on my way to work.

4. A: I’m sorry. He’s not in his office.

B:_

A. Are you sure he will be back soon?

B. Would you like to leave a message?

C. Can you take a message for me?

D. Shall I call him sometime later?

5. A: Do you mind if I take off my jacket?

B: _

A. Of course not, make yourself at home.

B. Oh, it’s very kind of you to do so.

C. I’ll be happy if I can be of any help.

D. Yes, it’s pretty warm in here.

Section B Dialogue Comprehension

Directions: In this section, you will read 5 short conversations between a man and a woman. At the end of each conversation there is a question followed by 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best answer to the question from the 4 choices by marking the corresponding letter with a single bar across the square brackets on your machine-scoring ANSWER SHEET.

6. Man: Bob and Sue seem never discipline their daughter. She’s real nuts.

Woman: They are kept in the dark about their daughter’s behavior at school

Question: what can we learn about Bob and Sue’s daughter?

A. She like to eat nuts.

B. She is self-disciplined.

C. She behaves badly at school.

D. She enjoys leaving her parents in the dark..

7. Woman: Now, Richard, would you care to explain how the answers to the test questions appeared on your desk?

Man: I can’t. Professor Harley. Someone must have left them on my desk.

Question: What is the man’s problem?

A. He is suspected of cheating.

B. He left the answers on his desk.

C. He doesn’t know how to explain.

D. He didn’t know the answers to the questions.

8. Woman: Don’t forget to drop me a line when you settle down.

Man: I won’t. I’ll keep you posted.

Question: What does the man mean?

A. He’ll write to the woman.

B. He’ll tell the woman his new address.

C. He’ll visit the woman once in a while.

D. He’ll chat with the woman on the phone.

9. Man: Betty, how was your trip to the museum with Tom this afternoon?

Woman: Don’t ask me.

Question: What does the woman mean?

A. Something about the museum interested her.

B. Something was wrong with the trip.

C. She doesn’t know anything about the museum.

D. She doesn’t want to answer the man’s question.

10. Man: Hey, Mary. I was invited to be a judge for the Miss America Beauty

Contest.

Woman: Oh, really? Come on, you’re pulling my leg.

Question: What does the woman mean?

A. She has no change to win.

B. The man is encouraging her.

C. She’ll attend the contest.

D. The man is trying to fool her.

Part II Vocabulary (10minutes, 10 points)

Section A

Directions: In this section there are 10 sentences, each with one word or phrase underlined. Choose the one from the 4 choices marked A, B, C and D that best keeps the meaning of the sentence. Then mark the corresponding letter with a single bar across the square brackets on your machine-scoring ANSWER SHEET.

11. The survey does not allow for the fact that some students are attending part-time.

A. explain B deny C. consider D recognize

12 British scientists have found how to diagnose the disease, which causes loss of memory and personality change.

A control B determine C prevent D treat

13 Witnesses were allegedly tortured or subjected to pressure to fabricate evidence against him.

A fix up B take up C pack up D make up

14 So instead we spent the whole afternoon hanging around in the gorgeous autumn sun.

A. golden B. beautiful C. warm D. shining

15 I couldn’t work out why anyone would invent something so boring.

A draw up B bring about C put forward D figure out

16. You can easily find out the benefits of flexible working for both you and your employer.

A. loose B. effective C. elastic D. resourceful

17. The State Department has issued a regulation abolishing the special privileges for government officials.

A. grants B. rights C. advantages D. interests

18. Will Americans go for AT&T’S plan of pushing the wireless services in the U.S?

A. support B. adopt C. hinder D. attack

19. What lies in pieces around them represents, in effect, a unique private exhibition open to a lucky few .

A. in short B. in particular C. in fact D. in turn

20. The weekend event will be centered around Wye college in Ashford, Kent, but the outing to the docks should be the highlight.

A. climax B. pleasure C. expectation D. surprise

Section B

Directions: In this section .there are 10 incomplete sentences .For each sentences there are 4 choices marked A. B, C and D. Choose the one that best completes the sentences. Then mark the corresponding letter with a single bar across the square brackets on your machine-scoring ANSWER SHEET.

21. Then in June 1967 the country      diplomatic relations with Israel after the outbreak of the Six Day War.

A. broke away B. broke off C. cut out D. cut down

22. Everyone has faced the embarrassing      of deciding how much extra to give a waiter or taxi-driver.

A. incident B. event C. dilemma D. menace

23. The school arranged road trip appears      to the spring break.

A . conform to B. coincide with C. consist in D. collide with

24. The new airport terminal is sure     to the development of tourism.

A. imitate B. fascinate C. impose D. facilitate

25. The Huntington Library has an       collection of rare books and manuscripts of British and American history and literature.

A. intensive B. intentional C. extensive D. extensional

26. Inflation will reach its highest in a decade across most of Asia this year, threatening to______ recent productivity gains.

A. reverse B. reserve C. retrieve D. revise

27. Those governments will provide big food and fuel     according to the Asian Development Bank.

A. substitutes B. substances C. subsequences D. subsidies

28. In mild winters apple buds began to break soon after Christmas, leaving them      to frost damage.

A. reluctant B. tough C. hostile D. vulnerable

29. What is happening is a survival-of-the-fittest struggle affecting      smaller factories in relatively low-tech, labor-intensive industries.

A. primarily B. rationally C. primitively D. respectively

30. A traditional critic has the advantage of being able to _____standards and values inherited from the past.

A .turn up B. turn over C .turn to D. turn in

PartⅢ Reading Comprehension (45minutes, 25point)

Directions: There are 5 passages in this part. Each passage is followed by 5 questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark the corresponding letter with a single bar across the square brackets on your machine-scoring ANSWER SHEET.

Passage One

The job was done, and it was time for a last cigarette. Eddie began tapping the pockets of his overalls, looking for the new packet of Marlboro be had bought that morning. It was not there.

It was as he swung around to look in his toolbox for the cigarettes that Eddie saw the lump. Right in the middle of the brand new bright red carpet, there was a lump. A lump the size of a packet of cigarettes.

“I’ve done it again!” said Eddie angrily. “I’ve left the cigarettes under the carpet!”

He had done this once before, and taking up and refitting the carpet had taken him two hours. Eddie was determined that he was not going to spend another two hours in this house. He decided to get rid of the lump another way. It would mean wasting a good packet of cigarettes, nearly full, but anything was better than taking up the whole carpet and fitting it again. He turned to his toolbox for a large hammer.

Eddie didn’t want to damage the carper itself, so he took a block of wood and placed it on top of the lump. Then he began to beat the block of wood as hard as he could .He kept beating, hoping Mrs. Vanbrugh wouldn’t hear the noise and come to see what he was doing. It would be difficult to explain why he was hammering the middle of her beautiful new carpet…The lump was beginning to flatten out.

After three or four minutes, the job was finally finished. Eddie picked up his tools, and began to walk out to his car. Mrs. Vanbrugh accompanied him. She seemed a little worried about something.

“Young man, while you were working today. you didn’t by any chance see any sign of Armand, did you ?Armand is my bird. I let him out of his cage, you see, this morning, and he’s disappeared. He likes to walk around the house, and he usually just comes back to his cage after an hour or so and gets right in. Only today he didn’t come back. He’s never done such a thing before, it’s most peculiar….”

“No, madam, I haven’t seen him anywhere,” said Eddie, as he reached to start the car.

And he saw his packet of Marlboro cigarettes on the panel, where he had left it at lunchtime….

And he remembered the lump in the carpet….

31 what did Eddie want to do when he had finished fitting the carpet?

A. To have a cigarette.

B. To hammer the carpet flat.

C. To put back his tools.

D. To start work in the dinning room.

32. Why didn’t Eddie take out the thing under the carpet?

A. it was impossible for him to take up the carpet once it was fitted.

B. he didn’t need the cigarettes because he had some more in the car.

C. it would take too long to take up the carpet and refit it.

D. he intended to come back and remove the lump the next day.

33. What did Eddie do with the hammer?

A. He drove nails into the lump.

B. He fixed his toolbox.

C. He refitted the carpet.

D. He flattened the lump.

34. Mrs. Vanbrugh worried that_______.

A. her pet was nowhere to be found

B. fitting the carpet would be expensive

C. Eddie would smoke in the house

D. Eddie hadn’t done a proper job

35. What was really under the carpet?

A. The packet of cigarettes.

B. Eddie’s hammer.

C.A lump of wood.

D. The missing pet.

Passage Two

If two scientists at Los Alamos National Laboratory are correct, people will still be driving gasoline-powered cars 50 years from now, giving out heat-trapping carbon dioxide into the atmosphere--and yet that carbon dioxide will not contribute to global warming. The scientists, F. Jeffrey Martin and William L. Kubic Jr. are proposing a concept, which they have patriotically named Green Freedom for removing carbon dioxide from the air and turning it back into gasoline.

The idea is simple. Air would be blown over a liquid solution which would absorb the carbon dioxide. The carbon dioxide would then be extracted and subjected to chemical reactions that would turn it into fuel. Although they have not yet built a fuel factory, or even a small prototype, the scientists say it is all based on existing technology. “Everything in the concept has been built, is operating or has a close cousin that is operating.” Dr. Martin said. The proposal does not violate any laws of physics, and other scientists have independently suggested similar ideas.

In the efforts to reduce humanity’s emissions of carbon dioxide, three solutions have been offered: hydrogen-powered cars, electric cars and biofuels. Biofuels are gasoline substitutes produced from plants like corn or sugar cane. Plants absorb carbon dioxide as they grow, but growing crops for fuel takes up wide strips of land. Hydrogen-powered cars emit no carbon dioxide, but producing hydrogen requires energy, and if that energy comes from coal-fired power plants, then the problem has not been solved. The problem with electric cars is that they have typically been limited to a range of tens of miles as opposed to the hundreds of miles that can be driven on a tank of gas.

Gasoline, it turns out, is an almost ideal fuel (except that it produces carbon dioxide).If it can be made out of carbon dioxide in the air, the Los Alamos concept may mean there is little reason to switch, after all.

“It’s definitely worth pursuing,” said Martin I. Hoffert, a professor of physics at New York University. “It has a couple of pieces to it that are interesting.” Other scientists also said the proposal looked promising but could not evaluate it fully because the details had not been published.

36. What is most remarkable about the proposal made by the two scientists?

A. It is given a patriotic name.

B. No law of physics is violated.

C. It is based on existing technology.

D. Carbon dioxide can be converted into fuel.

37. What is the biggest problem with hydrogen-powered cars?

A. There is no cheap source of hydrogen.

B. There might be a safety problem in hydrogen production.

C. They may still be a cause of global warming.

D. They are not suitable for long-distance travel.

38. If what is proposed by the two scientists become true, _________.

A. air pollution will become a thing of the past

B. there will be no need for gasoline substitutes

C. people will be able to use much cheaper energy

D. there will be no more biofuel-powered vehicles

39. Which of the following can best describe the attitude of Martin I. Hoffert to the proposal?

A. Indifferent B. Positive

C. Suspicious D. Critical

40. The passage is mainly written to_________.

A. introduce a new concept

B. compare different energy sources

C. stress the importance of gasoline

D. discuss solutions to global warming

Passage Three

In her international bestselling Talk to the Hand, author Lynne Truss argues that common courtesies such as saying “Excuse me” are practically extinct. There are certainly plenty who would agree with her.

Is it true? We decided to find out by experiments. In dozens of American cities, our reporters performed two experiments: “door tests”( would anyone hold one open for them?); and “document drops”(who would help them retrieve a pile of “accidentally” dropped papers?). Along the way, the reporters encountered all types: men and women of different races, ages, professions, and income levels.

While 90 percent of the people passed the door test, only 55 percent passed the document drop. Are people less likely to help others when doing so takes extra effort or time? Not always, the reporters found. Take the pregnant woman who thought nothing of bending down to help us with our papers. Or the woman named Liz who balanced two coffees, her keys and her wallet on a takeout tray with one hand, while picking up papers off the wet pavement with the other .Her reason for helping? “I was there,” she said.

Overall, men were the most willing to help, especially when it came to document drops. In those, men offered aid 63 percent of the time, compared to 47 percent among women. Of course, men were not entirely democratic about whom they’d help. All of them held the door for the female reporter, and were more than twice as likely to help her pick up fallen papers than they were to help our male reporter.

By far, the most common reason people cited for being willing to go out of their way to help others was their upbringing. “It’s the way I was raised.” said one young woman who held a door open despite struggling with her umbrella on a rainy day in Brooklyn.

We realize this isn’t a rigorous scientific study, but we believe it is a reasonable real-world test of good manners around the globe. And it’s comforting to know that in a place where millions of people push one another each day to get ahead, they’re able to do it with a smile. Hey, if they can make nice here, they can make nice anywhere.

41. Which of the following is the best word to describe he experiments?

A. Scientific. B. Biased

C. Revolutionary. D. Realistic

42. The examples of the pregnant woman and Liz are used to show that some people____.

A. may take the trouble to help others

B. won’t take the trouble to help others

C. may help others save time

D. won’t help others save time

43. According to the experiments, ___________.

A. women are more careful

B. woman are more likely to need help

C. men are more ready to help

D. men are more democratic in helping others.

44. Helping others is a behavior that is largely influenced by ______

A. social norm

B. family education

C. specific situation

D. personal character

45 The results of the experiments have shown that common courtesies_____

A. Are still with us

B. are disappearing

C. vary with professions

D. need rigorous study

Passage Four

Within a large concrete room, cut out of a mountain on a freezing-cold island just 1,000 kilometers from the North Pole, could lie the future of humanity.

The room is a vault(地下库) designed to hold around 2 million seeds, representing all known varieties of the world’s crops. It is being built to safeguard the word’s food supply against nuclear war, climate change, terrorism, rising sea levels, earthquakes and the collapse of electricity supplies “if the worst came to the worst, this would allow the world to reconstruct agriculture on this planet,” says Cary Fowler, director of the global Crop Diversity Trust ,an independent international organization promoting the project .

The Norwegian (挪威的)government is planning to create the seed bank next year at the request of crop scientists. The $3 million vault will be built deep inside a sandstone mountain on the Norwegian Arctic island of Spitsbergen. The vault will have metre-thick walls of reinforced concrete and will be protected behind two airlocks and high-security doors.

The vault’s seed collection will represent the products of some 10,000 years of plant breeding by the world’s farmers, though most are no longer widely planted, the varieties contain vital genetic properties still regularly used in plant breeding .

To survive, the seeds need freezing temperatures. Operators plan to replace the air inside the vault each winter, when temperatures in Spitsbergen are around -18 °C. But even if some disaster meant that the vault was abandoned, the permanently frozen soil would keep the seeds alive. And ever accelerated global warming would take many decades to penetrate the mountain vault.

“This will be the world’s most secure gene bank.,” says Fowler. “But its seeds will only be used when all other samples have gone for some reason."

The project comes at a time when there is growing concern about the safety of existing seed banks around the world .Many have been criticized for their poor security, ageing refrigeration(冷藏)systems and vulnerable electricity supplies.

The scheme won UN approval at a meeting of the Food and Agriculture Organization in Rome in October 2005. A feasibility study sail the facility "would essentially be built last forever."

46. The Norwegian vault is important in that______

A. the seeds in it represent the rarest varieties of world's crops.

B. the seeds in it could revive agriculture if the worst thing should happen.

C. it is built deep in a mountain on a freezing-cold Arctic island.

D. it is strong enough against all disasters caused by man and nature

47. The seed bank project was proposed by______.

A. the Norwegian government B. Norwegian farmers

B. Spitsbergen residents D. agricultural scientists

48. The seeds in the vault will be stored________.

A. as samples of world crop varieties

B. as products of world plant breeding

C. for their valuable genetic properties

D. for their resistance to plant diseases

49. For the seed bank project to be successful, the most important factor is probably_____.

A. constructing tight airlocks

B. maintaining high security

C. keeping freezing temperatures

D. storing large quantities of seeds

50. Which of the following statements is true?

A. The Norwegian vault models after existing seed banks

B. The Spitsbergen seed bank is expected to last 10,000 years

C. The existing seed banks have potential problems

D. The UN financed the Spitsbergen seed bank

Passage Five

Probably the hardest of setting goals is the first step of actually deciding to take action! The first barrier facing most people is the incorrect assumption that goals are only for business people. The reality is everyone sets goals mentally throughout the day. There are always occasions where something has to be done at a particular time or in a particular place. Simple examples could be getting up at certain time in order to be at work, or to meet with a friend for a leisure activity.

The beauty of having goals is the uniqueness of each one to the goal setter. Whether it is personal, financial, business, or spiritual, they are all specific to that person and their circumstances.

The most important part initially is to write them down. Having goals written down gives you incredible power while helping you to focus on this area.

Aim for something that will stretch you while remaining achievable. If you achieve your goal too easily, it is not high enough to make any significant change in your life and needs to be adjusted. On the other hand, if you consistently miss the goals, re-evaluate, and consider setting them a little lower as you will only get discouraged and probably give up. The aim is to keep growing, and moving into a more satisfactory position for your particular circumstances.

As you obtain the levels that you have set for yourself, always include a small reward at each point. This might only be a small thing in the early days like a meal out or a weekend vacation.

Remember that these changes will not happen overnight and there will be a period of time when nothing seems be happening. This is why the goals need to be detailed and as specific as possible with a consequence and benefit.

Allow some time on a daily basis to educate yourself on how to make the necessary adjustments in your life. This could include listening to a CD, or reading a book on motivation etc.

A simple method to start with could be one goal in the main areas of life to be achieved in one month, six months, twelve months or five years .break that down further into a daily, weekly and monthly system. Stay focused and disciplined to achieve all that you desire.

51. The simple examples in Paragraph 1convey the message that _____

A. goals are set mostly for important things

B. most people know when it is time to set goals

C. people set goals to get things done all the time

D. it is necessary to set goals occasionally

52. The charm of having goals is that each goal is ______

A. important B. motivated

C. special D. spiritual

53 A good goal is one that ______

A. keeps growing all the time B. is high enough yet attainable

C. moves one into a satisfactory position D. is evaluated from time to time

54. Goals have to be detailed so that people _____.

A. can know their achievements at each stage

B. will eventually reach the levels set for themselves

C. may get small rewards such as a meal out

D. can adjust them on various occasions

55. For a goal to be achieved, one has to ______.

A believe in what he is doing

B adapt oneself to new changes

C divert from routine sometimes

D concentrate on it until it is attained

Part IV Cloze (15minutes, 15points)

Directions : in this part ,there is a passage with 15 blanks .For each blank there are 4 choices marked A, B, C and D .choose the best answer foe each blank and mark the corresponding letter with a single bar across the square brackets on your machine-scoring ANSWER SHEET.

A presentation has two important components: what you say and _56_ you deliver it. The term delivery covers a wide __57__ of features of speaking and eye contact is one of them.

The appropriate use of eye contact _58_from one culture to another. In some cultures, women are __59__to lower their eyes in most communication __60__; in others, younger people must keep their eyes lowered when addressing older people. __61_, in the United States, _62___you are addressing an individual, a small group of people, or a larger audience, you are expected to look at them .You do not have to stare _63_ and continuously; _64__, it is appropriate when speaking to one person to _65__ occasionally .In a small group you should look around at the different members of the group. _66__when addressing a larger audience, you should try to make eye contact with different people around room. It is important to look at the _67__ audience, not just the people in the centre of the room.

_68 you will probably have to turn your head and/or your body in order to make proper eye contact with people _69at the sides of the room, if you look at the floor or the ceiling, you will give the impression that you are not interested in your audience. A speaker establishes friendly relationship with the audience mainly _70_ eye contact, and good relationship is essential to the success of any speech.

56. A .why B. whom C. how D. where

57. A. stretch B. expanse C. extent D. range

58. A. varies B .alters C. specifies D. differentiates

59. A. assumed B. proposed C. expected D. desired

60. A. domains B. settings C. scopes D. environments

61. A. Otherwise B. Moreover C. Likewise D. However

62 .A .whether B. either C. though D. unless

63 .A. constantly B. intensely C. properly D. desperately

64. A. in addition B. for instance C. in fact D. on the other hand

65. A. look away B. look around C. look back D. look over

66. A. Even B. And C. Thus D. Or

67. A. total B. overall C. utter D. entire

68. A. so B. yet C. then D. but

69. A. seat B. seated C. be seated D. being seating

70. A. upon B. after C. through D. until

Part V Error Detection (10 minutes, 5 points)

Directions: In this part, there are 10 sentences. Each sentence has 4 underlined words or phrases marked A, B, C, and D. Identify the one underlined word or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct. Mark the corresponding letter with a single bar across the square brackets on your machine-scoring ANSWER SHEET.

71. When I heard the principal called my name, I walked to the front

     A                           B                          C

to receive my diploma.

D

72. Many a man has made a fortune and then have no idea what to do with it.

     A                     B                C                        D

73. When she arrived, I was pretty fed up, because I waited since eight o’clock..

                A              B                        C     D

74. Learners cannot assimilate information that is presented to him at a higher level

                                                    A            B            C

of abstraction than that at which they feel comfortable .

                      D

75. As you know that you must check in at least 30 minutes before take off for

           A                     B                                  C

most flights.

    D

76. After attracting more than a million marchers—four times of the size of the historical 1963

            A                                                   B

March on Washington—the 2004 March for Women’s Life became the largest mass

                                                         C

demonstration in history.

                   D

77. Although well receiving by business leaders, the book is not meant to

              A       B                                              C

whitewash any of the miscalculations and shortsighted decisions of some

                                              D

corporate bosses.

78. Seriously, though, there’s always something you wish you have not done ,but

                 A                                B                 C

what is done cannot be undone.

     D

79. Comparing money with friends, I prefer the latter more, for real friends are not

        A                                               B    C

easy to come by, and we must value their real friendship.

          D

80. Breaking up water into hydrogen and oxygen is a good example of as is known

       A                B                                           C

as a chemical change.

          D

Paper Two试卷二

Part I Translation (30 minutes, 20 points)

Section A

Directions: Translate the following passage into Chinese. Write your translation on the

ANSWER SHEET.

Engineers are developing a new type of Internet connection that could carry so much data so quickly it might surprise even Net surfers. This technology would open up a route through which data can be sent at speeds thousands of times faster than what’s possible now. If all goes to plan, the vast data speeds may soon be available to all. That might help solve the problem of how to handle the enormous growth in Internet traffic. The technology would require some new software and fiber-optic links to the PC, but otherwise no change in basic facilities.

Section B

Directions: Translate the following passage into English. Write your translation on the

ANSWER SHEET.

当前我国经济发展迅速,能源供应的压力较大,这跟我国当前经济和社会发展

所处的阶段不无关系。但是,不管我们处于哪个发展阶段,如果消耗能源过多,

就会因此受到惩罚,面临能源匮乏,环境污染和生态破坏等困境。

Part II Writing (30 minutes, 15 points)

Directions: In this part, you are to write within 30 minutes a composition of no less than 150 words on Self-confidence Is a Key to Success. You could follow the clues suggested by the picture given below. Remember to write the composition clearly on the ANSWERSHEET.

 

 

 

2008同等学力英语真题参考答案及解析:

Part ⅠSection A

1.B  2.D 3.D 4.C 5. A

Section B

6. C 7.A  8. A  9. B 10. D

Part II Section A

11. C 12. B 13. D 14. B 15. D 16. C 17. B 18. A  19. C 20. A

Section B

21. B 22. C  23. B 24. D 25. C 26. A 27. D 28. D 29. A 30. B

PartⅢ

Passage One

工作结束了,是时候抽最后一根烟了。埃迪摸了摸外套的口袋,搜寻那天早上新买的万宝路,但是找不到。

正当他挥动双手在工具箱中找烟的时候,他发现了一个肿块。它就在全新的大红色地毯的中间。大小尺寸跟一包烟差不多。

埃迪生气地说:“我怎么又这样?又将香烟放到地毯下面!”

他曾经这样做过一次,之后花了两小时将房间的地毯拿起来然后又整理。他决定用另外一种方式来清理这个肿块,那就意味着他将浪费一包好烟,烟基本上没怎么抽,但这总比把地毯掀开然后整理要好些。他在工具箱找了一个大锤子。

埃迪不想毁坏这个地毯本身,因此他拿了一块木头,放在肿块的上面,然后用尽全力敲打木头。他不停地敲,同时希望Vanbrugh女士听不见噪音以免其上来看个究竟。也许很难解释为什么他正在敲打她的新地毯的中间部分……肿块渐渐平了。

三四分钟之后,这个任务终于完成。埃迪拾起工具,朝汽车走去。Vanbrugh女士与其相伴。她看上去在担忧什么事情。

“年轻人,当你今天工作的时候,你是否看到了Armand的踪迹? 它是一只鸟儿,你看,今早我放它出笼,就不见了。它喜欢绕着房子飞,通常飞一个多小时就会回来,正好飞进笼子里。只有今天它没有回来。它从未这样做过,太奇怪了……”

“不,女士,我没有见过它,”埃迪说着,伸出手启动汽车。

接着他发现他的万宝路在仪表盘上,是在午餐时间放在那里的……

他又想起了地毯的肿块……

31.A 32.C 33. D 34.A  35. D

Passage Two

如果洛斯阿拉莫斯国家实验室的两名科学家是对的话,人们将会在今后五十年继续开汽油驱动的汽车,排放阻碍散热的二氧化碳到大气层,但是二氧化碳不会对地球变暖推波助澜。科学家F. Jeffrey Martin and William L. Kubic Jr. 现在提出一种观念,他们称之为“绿色自由”,这个概念就是将二氧化碳从空气中移除,并将其变回汽油。

这个想法很简单。空气将被吹向一种吸收二氧化碳的溶液,经过化学反应,二氧化碳将被压缩,形成燃料。虽然科学家们还没有建立一个燃料工厂,甚至连一个模型都没有建立,但是他们说这完全可以建立在现有技术水平之上。“此观念中的每个事物都已经存在,都具有可操作性,或者接近可操作性。” Martin博士说。这个建议没有违背任何物理规律,其他的科学家也提出类似的理念。

在削减人类排放二氧化碳的努力过程中,人们采用了三种解决办法: 氢 气动力汽车、电动车和生物汽油。生物汽油是由诸如玉米或甘蔗等植物转化来的汽油替代品。植物在生长时吸收二氧化碳,但是为生产汽油而种植庄稼,会占据大量 的耕地。氢气动力汽车不排放任何二氧化碳,但是制造氢气需要能量,且如果能量来源于火力发电厂,那么问题还是不能得到解决。电动车的问题是它们完全被限制 在十几公里的行程范围内,而由天然气驱动的汽车则可以跑上百公里。

很明显,汽油几乎是一个理想的能量来源(除了产生二氧化碳以外)。 如果它可以由空气中的二氧化碳制造的话,那么洛斯阿拉莫斯的理念肯定不会改变的。

“很明确,这个东西值得一用,” 一位纽约大学的物理学教授Martin I. Hoffert说道。“虽然这个理念很有意思,但是也有一些瑕疵。”其他科学家同时也指出此建议看上去很有前景,但是评估得不充分,因为一些细节还未发布。

36. D 37.A 38.B 39. B 40. A

Passage Three

作者Lynne Truss在她的全球最畅销的书《与手交谈》中写到,她认为像“对不起”这样常用的礼貌用语实际上已经不复存在了。有很多人同意她的观点。

是这样吗?我们决定通过实验找到正确答案。我们的记者在美国很多的城市做了两个实验。“开门关门测试”(有没有人帮我开一扇门?),“丢文件”(谁会帮他们重新拿回一摞意外滑落的文件)记者沿路遇到了各种各样的人:不同种族,不同年龄,不同专业以及不同收入水平的人。

90%的人通过了门的测试,然而只有55%的人通过文件滑落的测试。人们是不是不太可能花额外的精力或时间去帮助别人?记者发现情况并不总是这样。比如这个怀孕的妇女觉得弯腰帮我们捡文件没什么特别的。再比如这个名叫Liz的妇女一手拿着一个外卖托盘,托盘上有两杯咖啡,她的钥匙和她的钱包,另一只手从潮湿的人行道上拾起这些文件。她为什么要帮助别人呢?“我在那儿,”她说。

总的来讲,男人最愿意帮助别人,特别是当他们遇到文件滑落时。其中男人花63%的时间在提供帮助,相比之下,女人的比例只占到47%。当然,总的来讲男人对于他们帮助的对象并不是一视同仁的。每个人都为女记者开门,而且他们帮助女记者捡起滑落的文件的可能性要比帮助男记者的可能性高两倍。

到目前为止,人们愿意尽力帮助别人的大部分的原因是他们小时候所受的教养。“我就是这么长大的。”在Brooklyn一个年轻的妇女尽管费力地拿着伞,但还是把门开开了。

我们发现这不是非常严肃的科学研究,但我们相信这是一项全球范围非常理性的对于现实世界礼仪的测试。令人非常欣慰的是有一个地方,在那儿有很多人相互勉励和鞭策,他们可以面带微笑地做事。如果他们可以让这儿变得很美好,他们也可以让其他的地方变得很美好。

41. D 42. A 43. C 44. B 45 D

Passage Four

在离北极1000公里的冰冷的一个岛上的一座山上,切出一间很大的水泥房间,这间房间可以容纳下人类的未来。

这个房间是一个地下库,可以容纳大约2百万粒种子,代表了世界上所有的已知的庄稼。是为了在世界发生核战争,气候变化,恐怖主义,海平线上升,地震,电力供应不足时保证食品的供应。“如果糟糕的情况达到了极点,就可以在这个星球上重新种植庄稼。” 《世界庄稼多样性托拉斯》的主席Cary Fowler这样说道。《世界庄稼多样性托拉斯》是推展这个项目的独立的全球性组织。

在农业科学家的要求下,挪威政府正在筹划明年建立一个种子库。这个价值3百万美元的地下库将建在挪威境内北极岛的斯匹次卑尔根的沙石山中。这个地下库的墙壁是厚度为一米的加强水泥材料建的,后面有两道气锁和防盗系数非常高的防盗门对其进行保护。

该库搜集来的种子将代表大约1万年以来全世界的农民所种植过的庄稼,尽管大多数庄稼现在不再广泛地种植了,这些品种仍然包含着现在植物种植中重要的基因特性。

种子要存活需要温度达到冰点。工作人员计划每年冬天斯匹次卑尔根岛的温度达到-18 °C时更换空气。但即使某场灾难意味着要放弃这个地下库,长期冷冻的土壤也会使种子存活。不断加剧的全球变暖要用几十年才会渗透到这座山上的地下库。

“这将是世界上最安全的基因库。” Fowler说道。“但因为某种原因当所有其他的样品都消失的时候才可以用这个库的种子。”

这个工程是在世界范围内人们对于现存的种子库的安全性越来越关心的情况下建的。很多种子因其安全性差,老化冷藏系统以及不堪一击的电力供应而受到谴责。

2005年10月在罗马举行的食品和农业组织的大会上这个提案获得了联合国的同意。一项可行性报告上说很重要的一点是这种便利是永久性的。

46. B 47. D 48. C 49. C 50. C

Passage Five

也 许设定目标的最难的一点就是决定采取行动实际的第一步!大多数人面临的第一个障碍就是人们认为目标是商人的专利这种错误的观念。实际上每时每刻每个都在大 脑里设定目标。在某一特定的时间或是特定的地点,经常会发生必须要做某件事这样的情况。有时为了工作,或是为了和朋友参加业余活动可以举几个简单的例子。

设置目标的美的地方在于每个目标对于目标设定者来说都是独一无二的。不管这个目标是个人的,金融方面的,商业方面的,还是精神方面的,对于目标设定者以及周围的环境来说都是很特别的。

开始最重要的部分就是把目标写下来。把目标写下来可以给予你难以置信的力量,同时,帮助你把注意力集中在这个领域。

要 把那些可以超越你自己但可以实现的定位为目标。如果你的目标太容易实现,说明目标设定的不够高,你的生活不会发生重大的变化,目标需要调整。另一方面,如 果你不断地和自己的目标失之交臂,要重新做出评估,考虑把目标设立的低一些,因为不然的话,你会丧失信心,可能还会放弃。要不断地设置更高的目标,根据你 的特殊环境设定更令你自己满意的目标。

当实现了自己在某个阶段设定的目标时,要给自己一点奖励,起初,也许只是像出去吃顿饭或周末度度假这样非常小小的奖赏。

请牢记这些变化是不会一夜之间发生的,有一个阶段似乎是什么改变都没有。这就是为什么目标需要细化而且要让和结果和收益尽量明细化。

每天花点时间让自己充充电,看看怎样在生活中做些必要的调整。可以听听CD,或阅读一下关于励志方面的书等等。

开始的时候一个简单的方法可以在一个月,六个月,一年,或者五年内能够实现的目标设定为生活领域的主要目标。然后再细化成日目标,周目标,月目标。一定要集中注意力严格要求自己实现自己的目标。

51. C 52. C 53 C 54. A 55. D

Part IV

演讲有两个重要的构成因素:你的演讲内容以及你怎样把你的信息传达出去。使用的术语涵盖了演讲的很多特征,目光接触是其中之一。

不 同的文化具有不同的目光接触。有的文化,妇女在大多数交流场景中都要把目光放低,还有些文化中,年轻人和年长的人讲话时要把目光放低。但是在美国不管你是 和某个人讲话,几个人,还是在许多观众面前讲话,你的目光都要看着他们。你不必死死地眼睛眨都不眨一眼地看着他们。实际上,和别人讲话时偶尔往周围看看是 对的。和几个人讲话时,你的目光要注视不同的人。所以当有更多的观众听你讲话时,你的目光应该注视不同的观众。要注视所有的观众,这一点很重要,并不是只 注视中间的观众。

但为了有效地和在场内就坐的所有的人目光接触,你也许要转头或转身。如果你看地或看天花板,那么给人的感觉就是你对你的观众不感兴趣。演讲者主要通过目光接触和观众建立友好的关系,良好的关系对于成功的演讲来说至关重要。

56. C 57. D 58. A 59. C 60. D 61. D 62. A 63. B 64. C 65. B 66. C 67. B 68. D 69. B 70. C

Part V

71.B 72. C 73. C 74. B 75. A 76. B 77. B 78. C 79. B 80. C

Paper Two

Part I

Section A

参考译文及解析:

1. Engineers are developing a new type of Internet connection that could carry so much data so quickly it might surprise even Net surfers.

【参考译文】网络工程师发明了一种新型的网络连接方式,这种方式传输信息之多传输速度之快令很多网上冲浪者感到惊讶。

2. This technology would open up a route through which data can be sent at speeds thousands of times faster than what’s possible now.

【参考译文】这种技术通过快于现在网络传输上万倍的速度开辟出了一条新的途径。

3. If all goes to plan, the vast data speeds may soon be available to all.

【参考译文】如一切遵循计划(指令),每个人都能以最快的速度得到大量的数据信息。

4. That might help solve the problem of how to handle the enormous growth in Internet traffic.

【参考译文】它也可以帮助我们解决如何通过网络传输掌握大量新信息的问题。

5. The technology would require some new software and fiber-optic links to the PC, but otherwise no change in basic facilities.

【参考译文】这项技术会需要新的软件和光纤连接到电脑上,但是电脑基本设置不变。

Section B

Directions: Translate the following passage into English. Write your translation on the

ANSWER SHEET.

1. 当前我国经济发展迅速,能源供应的压力较大,这跟我国当前经济和社会发展所处的阶段不无关系。

【参考译文】Currently with the rapid development of economy in China, the pressure of energy supply is comparatively heavy, which is largely related to the phase of social and economic development.

2. 但是,不管我们处于哪个发展阶段,如果消耗能源过多,就会因此受到惩罚,面临能源匮乏,环境污染和生态破坏等困境。

【参考译文】However, no matter what stage we belong to, over-consuming energy will put us into the dilemma of energy shortage, environment pollution and ecological disruption and we will be inevitably punished.

Part II Writing

参考范文

Self-confidence Is a Key to Success

From what is illustrated in this picture /as can be seen from the above picture, the man with full-confidence finally steps up to the championship while the non-confident person becomes the steps of the successful man. It is supposed that success is a beautiful dream that everyone wants to come true. However, there are many factors led to success. But it is no doubt that self-confidence is one of the keys to success.

There are various reasons accounting for this. Since we have to live in an on-the-move lifestyle, we may encounter various troubles on the way to success. When coming cross difficulties, we must be confident to overcome them, only through which can we finally achieve the goal. Furthermore, if we are not self-confident when we confront dilemma, we would not realize not only the personal dream but also the national dream. And no issue in China is as basic to build up the society in harmony as to conduct coordination in face of disaster.

From what we discussed above, we can safely draw the conclusion that self-confidence is a key to success both for the personal and the nation. If we uphold the sprite of self-confidence, we are able to conquer all the difficulties and achieve the goal no matter how serious the difficulties are!

快速报名

热门问答

  1. 同等学力英语考试备考——写作技巧
  2. 哪种在职研究生可以免试英语?
  3. 2016年同等学力申硕英语考试如何分配答题时间?
  4. 同等学力申硕英语考试难度如何?
  5. 同等学力申硕英语答题速度如何提高?
  6. 英语四级水平能通过同等学力申硕英语考试吗?
  7. 同等学力申硕外语考试可以选择英语以外的语种吗?
  8. 如何备考2016年同等学力申硕英语?
  9. 同等学力申硕和在职研究生是什么关系?
  10. 2016年同等学力申硕英语如何复习?

热门资讯

  1. 同等学力英语:埃及发现逾7000年前古城遗址 内含15个大墓葬
  2. 同等学力英语:三星Note 7爆炸后遗症 传三星中国将裁员20%
  3. 同等学力申硕英语:常见词前缀梳理
  4. 同等学力申硕英语:常见词根梳理
  5. 同等学力英语:阿里巴巴双十一销售额8小时突破90亿美元
  6. 2016年同等学力申硕英语考试真题及答案
  7. 2009年同等学力申硕全国统考英语试卷及答案
  8. 2008年同等学力英语真题及答案
  9. 倒计时33天!同等学力申硕英语阅读法则分享
  10. 2016年同等学力申硕英语备考规划
  1. 在线报名
  2. 电话咨询
  3. 在线咨询